Begraafplaats Dordrecht

Begraven is zo oud als de mensheid. Vrijwel in alle culturen – bestaande en verloren gegane- wordt het lichaam van een overledene begraven. Een begrafenisplechtigheid krijgt tegenwoordig steeds meer een persoonlijke invulling. Niet meer zozeer de standaard begrafenis met koffie en cake maar veel meer de eigen invulling die past bij de overledene. U kunt dit zelf helemaal invullen of met hulp van een uitvaartbegeleider. Ook bij begraven in Dordrecht is veel mogelijk.
De uitvaartbegeleider van DenO kan op allerlei wijzen vaak ´maatwerk´ leveren. Wensen over de ligging van een graf, de looptijd, het onderhoud, mogelijkheden voor diverse soorten gedenktekens en beplantingen zijn vaak opgenomen in de mogelijkheden die er zijn. Uw uitvaartondernemer DenO vraagt de toestemming aan de gemeente. U hoeft dit niet zelf te doen.
Sinds 1829 worden overledenen begraven in een algemeen graf of een particulier graf. Tegenover de kantoren en het crematorium van Begraafplaats de Essenhof ligt het hoofdgebouw van Den O Uitvaartverzorging.
De oude ingang van de begraafplaats in Dordrecht aan de Dubbeldamseweg.
De begraafplaats Essenhof is van april tot november dagelijks geopend van 08.00 tot 21.00 uur. Van november tot april van 07.00 tot 19.00 uur.  De Algemene Begraafplaats Essenhof ligt aan de Nassauweg 200 in Dordrecht.